Környezeti nevelés

 Kategória: programok

Több ezer gyerek ismereteit és tudatosságát növeltük oktatóanyagok elkészítésén, több fordulós vetélkedőkön, óvodai, iskolai szemléletformáló napokon. Programunkkal óvodás, általános, középiskolás gyerekeket és egyetemistákat értük el.

Kapcsolódó projektünk

Környezeti nevelés természetvédelem témában

Sikeresen zárult „Felnőtt lakosság, iskolások, óvodások szemléletformálása természetvédelmi témában” című pályázatunk, mely a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás támogatásával valósult meg (PTKF/690/2017).

A projekt elemeit az alábbiakban mutatjuk be:

Kiállítások fővárosunk természeti értékeiről

A fővárosi és Pest megyei iskolák diákjait, tanárait ill. szülőket megcélozva, a fővárosi védett természeti értékeket bemutató 4 tablóból álló kiállítást, valamint a természetvédők mindennapos küzdelmeit, sikereit szemléltető „Őrzők” kiállítást mutattunk be 7 iskolában/óvodában egy-egy hetes bemutató turnusokon keresztül. A kiállításhoz háttéranyagot és természetvédelmi totót készítettünk, melyet az iskola tanulói kitölthettek, jutalomként kiadványokat ill. kisértékű ajándékokat kaptak (kitűző, képeslap). A kiállításokkal vállaltuk, hogy azokat 500 gyerek és tanár megtekinti, de összességében a vállalásokat felülmúlva végül 2549 főt értünk el programunkkal.

környezeti nevelés

Szakvezetett túrák iskolai csoportoknak

Védett fővárosi területekre hét iskolai kirándulást szerveztünk, amelyeken bemutattuk a kiválasztott helyi védettségű fővárosi területek botanikai, geológiai, állattani értékeit, természetvédelmi jelentőségét. A túrákhoz az iskolák számára előzetesen háttéranyagokat küldtünk, valamint totót állítunk össze, melyet kitöltő diákokat apró nyereményekkel jutalmaztuk (képeslapok, jelvények). A kirándulásokon 150 fő tanár ill. diák elérését vállaltuk, de végül ennél több, mintegy 208 fő csatlakozott programunkhoz.

környezeti nevelés

Óvodai foglalkozások

Óvodás csoportok számára vállaltunk oktató foglalkozást, 5 csoportnak tartottuk meg foglalkozásainkat, akiknek a Madarak és Fák napjához kapcsolódóan mutattuk be tematikus programunkat. A tematikus foglalkozásokra interaktív feladatokkal készültünk – érdekes, izgalmas, játékos kérdésekkel, majd kiscsoportos foglalkozások keretében- kézműves, ügyességi, tudásfejlesztő játékokkal dolgoztuk fel a témát. A foglalkozások végén a gyerekeknek apróbb ajándékokat (képeslap) ajándékoztunk, az óvó pedagógusoknak pedig átadtuk a foglalkoztatókat, amelyekkel a témát a továbbiakban mélyebben feldolgozhatják.

környezeti nevelés

Köszönjük a támogatást!

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósult meg!

Korábbi cikkek