Elkészült legújabb kiállításunk “Bombini otthonra talál” címmel

 Kategória: cikkek, programok

Az 5 tablóból álló sorozat megismerteti a lurkókkal miért is fontosak kertünk élőlényei és hogyan alakíthatunk kis barátságos élő- és búvóhelyet számukra.

Sokszor a hétköznapjaink során észre sem vesszük, hogy milyen fontos munkát végeznek a körülöttünk élő állatok. A kiállítással célunk, hogy a kisebbek is felismerjék ezen élőlények fontos szerepét és megtanulják, hogyan segíthetnek az élőlényeknek élőhelyeik fenntartásában.

A kiállítás első eleméből kiderül, hogy a poszméhek hol érzik magukat otthonosan, továbbá a kert gyakori nappali állataival is megismerkedhetnek a gyerekek. Kertünk élőlényei számtalan “szolgáltatással” segítik életünket, melyre sokszor nem is gondolunk, a második eleme a kiállításnak erre hívja fel a figyelmet. Vajon hogyan tudjuk kertünk bájos élőlényeit, a madarakat kertünkbe csalogatni? A téli etetés és itatás fontosságára hívja fel a gyerekek figyelmét kiállításunk harmadik tablója. Minden harmadik falatot a beporzó rovaroknak köszönhetünk! – kiállítás sorozatunk negyedik elemével a gyerekek figyelmét a beporzó rovarok fontosságára hívjuk fel, kiegészítve a rovarbarát kert kialakítás szempontjaival. Végül az utolsó tablón a kert éjszakai lényeit ismertetjük meg a legkisebbekkel.

 

 

A kiállítás az Agrárminisztérium Zöld Forrás Programja támogatásával valósult meg. Köszönjük a támogatást!

 

 

Korábbi cikkek